Fjedre-virksomhed går hårdt år i møde

Hagens Fjedre A/S i Støvring har forberedt sig på et svært år, men forventer at komme styrket ud af 2009.

Læs mere
Fold sammen
Den nordjyske specialist i udvikling og produktion af fjedre til en lang række brancher, Hagens Fjedre, nåede sine egne målsætninger for det seneste regnskabsår med en pæn omsætningsstigning.

Imidlertid var der tale om et ujævnt år med en fornuftig vækst i begyndelsen af året og dernæst afmatning efter sommerferien, og bundlinjen hang fast på godt syv mio. kr. før skat primært på grund af stigende råvarepriser.

Med ganske få undtagelser har det været samtlige brancher, Hagens Fjedre henvender sig til, som mærkede tilbagegang i efteråret, og adm. direktør Henrik Hagens forventer, at 2009 bliver et svært år, hvor der skal kæmpes mere. Alligevel er der langt til sortsyn i Støvring.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi også er blevet ramt af krisen i det første kvartal af det nye regnskabsår. Men vi vil forsøge at kompensere for afmatningen ved at opdyrke nye eksportmarkeder. Det er bare noget, der tager tid, men jeg regner bestemt med, vi vil komme styrket ud af 2009. Vi har en god platform med et konkurrencedygtigt produktionsapparat, en god arbejdsstyrke og gode produkter, siger Henrik Hagens.

Lean i produktionen

Han vurderer, at 2009 bliver et år, der starter lidt stille, men hvor fabrikken i løbet af året kommer helt op i gear igen.

På de indre linjer har Hagens Fjedre gennem flere år arbejdet med produktionsoptimering og indførelse af lean-elementer i produktionen, og det arbejde fortsætter i år.

- Det er et arbejde, man aldrig bliver færdig med. Vi har fuld fokus på omkostningsstyringen og arbejder løbende med at forbedre vore procestider, siger direktøren.

Trods de omfattende investeringer i produktionsteknologi havde virksomheden i sit seneste årsregnskab gennemsnitligt 20 medarbejdere mere end året før.

Hagens Fjedre, der foruden hovedsædet i Støvring har en produktionsafdeling i Brovst, leverer fjedre til så forskellige brancher som maskinindustrien, landbrugsmaskineindustrien, elektronikindustrien og bygge- og anlægsbranchen, men flere nye er kommet til i de senere år.

Det gælder blandt andet den medico-tekniske industri, hvor det er lykkedes virksomheden at få flere nye kunder. Også til vindmølleindustrien leveres der fjedre, og de to sidstnævnte brancher er blandt de få, der endnu ikke har mærket noget til krisen.

Hagens Fjedre er en familieejet virksomhed, hvor Henrik Hagens er tredje generation i direktørstolen.