Fitness World fortsætter ekspansion

Fitness World kan nu endegyldigt kalde sig Danmarks største fitness-kæde.

Foto: Scanpix

Trods krisen strømmer danskerne fortsat til fitness-kæden Fitness World, der er blevet landskendt for sine lave priser og ikke mindst for at gøre op med tidligere tiders regler om, at man som kunde skal binde sig for et helt år, når man tegner et abonnement.

Nu overtager Fitness World, der er stiftet af Henrik Rossing, så fire centre fra den konkurrerende kæde Equinox Fitness i Randers, Odder, Fredericia og Haderslev.

Overtagelsen betyder, at disse Equinox Fitness centre skifter navn til Fitness World. Med købet af de fire nye centre udvider kæden sin dækning i Jylland, samtidig med at man endnu engang opruster i det eftertragtede område omkring København.

Central beliggenhed

I løbet af de næste tre måneder åbner lavpriskæden således centre i Boltens Gård i hjertet af København, og dernæst følger nye centre i Fredensborg, Ballerup Centret, Brøndby og endelig i det nye Hundige Storcenter.

- Vi har set en kraftig tendens, der bevæger sig i mod, at vore medlemmer træner flere steder. Både hvor de bor, arbejder, studerer, men også når de er på weekend og lignende. Med de mange nye centre er der ingen tvivl om, at denne trend vil blive øget yderligere, siger Per Lyngbak Nielsen, der er direktør for Fitness World og har en fortid hos telefonselskabet Debitel.

- Finanskrisen har heldigvis ikke ramt kvalitets-fitness til fornuftige penge, så vi er overbeviste om, at det ikke varer længe, inden vi også har mange medlemmer i de nye centre, påpeger direktøren.

Det danske fitness-marked har gennem flere år været præget af hård konkurrence, og derfor har mange af især de store kæder kæmpet med svigtende indtjening. Det gælder blandt andet kæden fitness dk, der ejes af børsnoterede Parken Sport & Entertainment samt SATS og ikke mindst Equinox.

Fælles for dem alle er dog, at det er en smule dyrere, hvor Fitness World helt bevidst går efter at tilbyde fitness så billigt som muligt, uden det går ud over kvaliteten.

Fitness World tjente i 2008 31 millioner kroner og budgetterer i år med en omsætning på omkring 250 millioner kroner.

Med de mange nye centre råder kæden over i alt 48 centre på landsplan og har nu over 100.000 medlemmer.