First North selskaber fik tæv under finansnedtur

Uro. Tre af de seks hårdest ramte selskaber under den seneste finansuro er noteret på First North. Det er ikke tilfældigt, vurderer ekspert.

Det er aldrig godt med uro på det finansielle marked. Det må tre First North noteret selskaber erkende efter den seneste tids globale aktienedtur.

En opgørelse over de ti hårdest ramte danske selskaber viser nemlig, at tre First North selskaber kom ud af krisen med gevaldige skrammer.

De tre selskaber ligger helt i top på listen over de ti største kursfald fra den 23. juli til og med den 20 august.

Det nynoteret First North selskab Adserving International indtager en førsteplads, som det selskab der har oplevet størst kursfald med 25,2 procent. På en placering som henholdsvis nummer fem og seks kommer Wannakey og Wirtek, der ligeledes er noteret på minibørsen.

De tre små selskaber pryder listen sammen med meget store selskaber som eksempelvis SAS (nr. 2), GN Store Nord, TK Development og Sjælsø Gruppen.

At en global finansielkrise kan påvirke relativt små selskaber, har sin helt naturlige forklaring, lyder det fra en analytiker.

- Mange af dem, som har solgt ud af aktier, er privatkunder. De har dag efter dag læst om finanskrisen i aviserne og har på den baggrund solgt massivt ud af deres aktiebeholdninger. Jeg tror sådan set ikke, at de private har solgt mere ud af First North selskaber, end de har solgt ud af de store OMXC20 selskaber. Forskellen er bare, at mens det primært er private, som investerer på First North, udgør segmentet kun en mindre andel af handlen i de store selskaber. Derfor er det naturligt, at det er First North, som bliver mest påvirket, forklarer Chief Dealer Mads H. Zink fra aktieafdelingen i Danske Bank.

Den skarpe iagttager vil notere sig, at de tre First North selskaber, der har oplevet store kursfald, er it-virksomheder. Det er dog en ren tilfældighed, vurderer Mads H. Zink. Han mener ikke, at der er tale om, at it-virksomheder er mere sårbare end virksomheder i andre brancher.