Firma slår plat på handicappede

Den danske virksomhed Helpforce har bedt tusinder af virksomheder støtte Dansk Handicap Forbund. Men de fleste penge beholder firmaet selv.

Læs mere
Fold sammen
Tusinder af danske virksomheder er blevet ringet op af firmaet Helpforce, som har appelleret til virksomhederne om at yde bidrag til Dansk Handicap Forbund. Men en stor sum af pengene ser de handicappede aldrig noget til. De bliver nemlig i lommerne på Helpforce, skriver Kristeligt Dagblad.

Senest har Helpforce bedt om 1.000 kroner i støtte til et lejrophold for ensomme handicappede. Men højst 200 kroner er havnet hos de handicappede. Det bekræfter direktør for Helpforce Jannich Petersen.

Trods ugentlige klager over Helpforce vil Dansk Handicap Forbund ikke afbryde samarbejdet med firmaet.

- Set I forhold til, hvor mange der giver et bidrag, er det en lille andel, der klager, siger Helge Barnewitz, direktør i forbundet.

Men det mener en af dem, der har givet penge til Helpforce, at forbundet bør gøre.

.- Jeg er mildest talt utilfreds med Helpforce og stærkt chokeret over, at de handikappede kun får en meget lille del af de 1000 kroner, som jeg giver. Det fik jeg intet at vide om, da Helpforce ringede. Det er rent bondefangeri, siger John Hald til dagbladet.

- ulha