Finnair får flere langrutefly

SAS' nordiske ærkerival Finnair køber endnu et langdistancefly til Asien. Også SAS øger satsningen på Fjernøsten.

Det finske luftfartsselskab Finnair fortsætter sin oprustning på flyvninger til Fjernøsten.

SAS nordiske ærkerival har købt sit sjette MD 11-fly til langruterne til primært Asien, oplyser selskabet. Det er kun et år siden, at Finnair fik sit femte MD-11 fly med plads til over 280 passagerer.

Det sjette fly skal bruges til flere frekvenser på Finnairs nuværende destinationer i Asien, hvortil selskabet i dag har over tyve ugentlige flyvninger.

Efterspørgslen på Finnairs asiatiske rutenet voksede næsten 40 pct. i efteråret, og hovedparten af passagererne er fra Asien. Indtægterne fra Finnairs flyvninger til Asien overgås kun af omsætningen på de europæiske ruter, men overgår således indtægterne fra finsk indenrigsflyvning.

Hos SAS ser man den finske oprustning som en naturlig konsekvens af den aktuelle udvikling i industrien.

»Det er de samme betragtninger, vi gør os hos SAS, hvor vi i dag har 13 langdistancefly. På Asien har vi syv ugentlige afgange til Beijing, Tokyo og Bangkok,« siger informationschef Troels Rasmussen.

Desuden åbner SAS i løbet af marts for tre ugentlige afgange til Shanghai.

Med Finnairs sommerprogram udvides antallet af flyvninger til Beijing fra fem til seks, og fra 1. juni bliver der en daglig afgang til den kinesiske hovedstad. Finnairs andre fjernøstlige destinationer er Bangkok med daglig betjening, Singapore samt Hong Kong. Herudover betjener Finnair også japanske Osaka og Tokyo samt Kinas største by Shanghai.