Find gode lande og brancher

Aktiemarkederne er steget meget det seneste par år. Men der er stadig gode køb i visse segmenter. Det er udgangspunktet for Nordeas aktuelle investeringsstrategi, fortæller bankens seniorstrateg, Henrik Drusebjerg.

 Nordea Chefstrateg Henrik Drusebjerg Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»VI har her ved åbningen af 2014 sagt, at vi har en strategi, hvor vi prøver at finde lommer af værdi – der, hvor aktiekurserne ikke allerede er galoperet af sted. Vi har haft anbefalinger på kinesiske og russiske aktier, men har sat dem på hold efter valutauroen på forskellige emerging markets. Men så er der Japan, der for øjeblikket er i et eventyr, hvor premierminister Shinzo Abe forsøger at kickstarte en økonomi, der gennem flere årtier efterhånden har ligget bomstille.«

»Bryder vi det ned på sektorer, tror vi, at især industri- og finansaktier vil være blandt de mest interessante i 2014. Finansaktierne har allerede klaret sig ganske godt, men hvis der er noget, der er konjunkturfølsomt, så er det dem, og vi tror, at den bedring af banksektoren, der er sket, slet ikke er bragt til ende endnu. Mange banker i bl.a. Kina har det svært, og de vil blive begunstiget, hvis økonomien begynder at gå bedre,« siger Henrik Drusebjerg.