Finanssektoren går imod skotsk uafhængighed

Flere end 130 skotske forretningsmænd erklærer i et åbent brev deres modstand mod skotsk uafhængighed.

Foto: RUSSELL CHEYNE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En forsamling af flere end 130 skotske forretningsmænd fra en lang række forskellige brancher er med Keith Cochrane, adm. direktør i det skotske ingeniørgigant Weir Group, i spidsen gået sammen og i et åbent brev erklæret sin modstand mod skotsk uafhængighed.

Det skriver Financial Times.

Gruppen kan ikke se nogen økonomisk fordel ved at opnå selvstændighed og kampen mod landets nuværende førsteminister og mangeårige selvstændighedsforkæmper Alex Salmond er nu blevet indledt. Forretningsmændene består af blandt andre Ian Marchant, tidligere topchef i energiselskabet SSE, og Andrew Mackenzie, der er adm. direktør i mineselskabet BHP Billiton.

- Der er mange vitale usikkerheder forbundet med valuta, love, skatter, pension, EU-medlemsskab og støtte til landets eksport af varer. Og usikkerhed er skidt for økonomien. Vores konklusion er, at der ikke er tilstrækkelige argumenter for selvstændighed, skriver gruppen i et åbent brev publiceret i The Scotsman onsdag.

Med omkring tre uger til valget ser Alex Salmond og sine selvstændighedsstøtter dog ser ud til at tabe kampen for selvstændighed. Ifølge Financial Times fører nej-siden med 13 pct.point, på et tidspunkt hvor valgkampen indleder sin afgørende fase.