Finansradio: FL Group fyrer direktøren

Islandske FL Group, som i Danmark bla. ejer 25 pct. af aktiekapitalen i Royal Unibrew, har fyret deres administrerende direktør Hannes Smarason, skriver nyhedsbrevet Travel People. Selskabets nuværende viceadministrerende direktør, Jón Sigurdsson, overtager stillingen som direktør.

- Hannes’ afgang skete efter flere store dyk på aktiemarkedet, hvor FL Group blev hårdt ramt. Det gælder Commerzbank, AMR (moderselskab til American Airlines), et læskedriks-foretagende i Holland, ligesom også Finnair-aktien gik ned. Herefter har FL Group solgt hovedparten af sine aktier i AMR med betydeligt tab. For at rette op på økonomien i FL Group er det andet store investeringsselskab på Island, Baugur, trådt til med kapital. Baugur, der i Danmark ejer bl. a. Magasin og Illum, sidder herefter på 38 pct. af FL Group og er nu den, der bestemmer over FL Group, hedder det i nyhedsbrevet.

Jón Ásgeir Jóhannesson er bestyrelsesformand både i Baugur og FL Group.

S&N-ejere tror på sejr til Carlsberg i ølkrig
En ny og omfattende rundspørge blandt internationale investorer afslører en overvældende forventning om klar sejr til Carlsberg og Heineken i det otte uger lange slagsmål om at overtage og opsplitte rivalen Scottish & Newcastle. Over 90 pct. af de adspurgte investorer i undersøgelsen fra det uafhængige, britiske børsmægler- og analysefirma Execution Research svarer således, at de er overbeviste om, at S&N i sidste ende bliver opkøbt af det dansk-hollandske konsortium. Af de i alt 34 respondenter i rundspørgen er knap 60 pct. aktionærer i S&N med tilsammen op mod 20 pct. af aktierne i bryggeriet. Det skriver dagbladet Børsen.

- Det er bemærkelsesværdigt, at stort set alle de adspurgte forventer, at konsortiet ender med at købe Scottish & Newcastle, siger ledende analytiker Martin Dolan fra Execution Research i London.

Martin Dolan hæfter sig samtidig ved, at et flertal på 56 pct. af S&N-aktionærerne i undersøgelsen er parat til at sælge deres aktier, hvis konsortiet hæver deres bud fra 750 pence til 775 pence. Og hæves prisen til 800 pence, vil en hel overvældende majoritet på 15 ud af 16 S&N-aktionærer sælge deres aktier, fremgår det af undersøgelsen.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk