Finansrådet: Pebret bankpakke

Finansrådet er tilfreds med bankpakke, men finder den dyr. De forventer dog, at de fleste af landets pengeinstitutter vil sige mange tak.

Læs mere
Fold sammen
Selv om bankernes brancheorganisation Finansrådet finder den nye bankpakke dyr, roser formand Peter Schütze den aftale, de politiske partier har forhandlet sig frem til.

- Jeg vil være et skarn, hvis jeg ikke var tilfreds med denne pakke, da vi har fået det, vi bad om på Finansrådets årsmøde. Jeg vil dog gerne have haft det til en billigere pris, siger han.

Peter Schütze forventer, at bankpakke II vil være med til at skabe grundlag for udlån til virksomheder og privatkunder.

- Finansrådet finder det fornuftigt, at partierne sikrer en meget robust finansiel sektor. Bankerne kan dermed koncentrere sig om lån og kreditter til sunde, veldrevne projekter og kreditværdige kunder. Og dermed kan kreditpakken være med til at skabe grundlag for sunde udlån og mindske risikoen for en kreditklemme, siger Finansrådets formand Peter Schütze.

Selv om Finansrådets formand finder bankpakken dyr, forventer han, at de fleste af landets pengeinstitutter vil benytte den nye mulighed for at få statslig kapitalindskud.

/ritzau/