Finansminister sætter en lille prop i pundets rutsjetur

Det britiske pund har fået store stryg i kølvandet af briternes farvel til EU i sidste uge. Mandag morgen lykkedes det dog for den britiske finansminister George Osborne at snakke pundet en anelse op i en tale rettet mod finansmarkederne, hvor han undgik at svare på spørgsmål om sin egen fremtid.

Den britiske finansminister George Osborne forsøgte mandag morgen at tale de europæiske finansmarkeder til ro. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL

De internationale finansmarkeder har fortsat travlt med at kaste britiske pund ud med badevandet. Der bliver nemlig mandag morgen stadig solgt solidt ud af pundet i kølvandet af briternes »nej tak« til EU i sidste uge.

Mandag trådte den britiske finansminister George Osborne frem på scenen i et længe ventet pressemøde, hvor han forsøgte at tale frygten på de europæiske finansmarkeder til ro. Det lykkedes faktisk for Osborne at tale pundet en anelse op, men han lagde i sin tale ikke skjul på, at usikkerheden på de internationale markeder vil fortsætte i den kommende tid.

»Det bliver ikke lige ud ad landevejen i de kommende dage,« sagde Osborne.

Han forsøgte i sin tale at berolige markederne med, at Storbritannien er klar med den helt store »værktøjskasse«.

»Storbritannien er klar til at konfrontere, hvad end fremtiden bringer os,« sagde George Osborne.

Den britiske finansminister stod last og brast med den nu afgående britiske premierminister David Cameron i bestræbelserne på at få briterne til at stemme »ja« til Europa. Derfor gik en del af spørgsmålene på dagens pressekonference på, om George Osborne også vil træde tilbage fra sin stilling.

Svaret fra Osborne lød, at han vil tage stilling til sin fremtid i det konservative parti inden for de kommende dage.