Finanskoncern skærer 120 stillinger væk – størstedelen i København

Selv om 2019 gav et overskud for Alm. Brand, skal der fyres ansatte, så indtjeningen kan øges.

Alm. Brand har hovedsæde på Østerbro i København Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen/Ritzau Scanpix

Alm. Brand har torsdag præsenteret et overskud for 2019 og samtidig en plan for de næste år, der betyder, at koncernen vil skære 120 stillinger. De fleste afskedigelser sker i koncernens hovedsæde på Østerbro i København, herunder i banken.

Det oplyser den finansielle koncern, der både driver bank og er forsikringsselskab, til fondsbørsen.

Direktør Rasmus Werner Nielsen forklarer, at selv om 2019 har givet et »tilfredsstillende« resultat, er der behov for at øge indtjeningen - og det betyder at skære i antallet af ansatte.

»Resultatet for 2019 er tilfredsstillende og på linje med de forventninger, vi tidligere har meldt ud. Men vi har potentiale og ambitioner til mere,« siger han i forbindelse med regnskabet for 2019.

»Forandringerne betyder, at vi skal tage afsked med gode kolleger. Det er trist og har ikke været en let beslutning.«

»Det er imidlertid nødvendigt at styrke Alm. Brands indtjeningsevne i en situation, hvor kombinationen af hård konkurrence, lave renter og hastig digitalisering fordrer nytænkning.«

Alm. Brand fik i 2019 et overskud før skat og særlige omkostninger på 684 millioner kroner.

Finanstilsynet kom i forrige uge med en redegørelse om inspektion i Alm. Brand Bank, hvor tilsynet påpegede, at banken de seneste fem år har haft »beskeden eller negativ basisindtjening og resultat før skat.«

»Finanstilsynet vurderer, at resultatets sammensætning ikke er holdbar på lang sigt,« lød det.

I regnskabet for 2019 bemærker Alm. Brand, at sammensætningen af resultatet i bankforretningen fortsat »ikke er tilfredsstillende«.

Bankforretningen gav samlet set et overskud på 67 mio.kr. før skat mod 26 mio.kr. i 2018. Resultatudviklingen er positivt påvirket af et stigende forretningsomfang, herunder en betydelig aktivitet på såvel handelsområdet som i forbindelse med kunders konvertering af realkreditlån.

Indtjeningen er begunstiget af tilbageførsel af nedskrivninger på udlån, mens et negativt beholdningsresultat relateret til forrentningen af bankens betydelige indlånsoverskud trækker i modsat retning.