Finansgigant indkalder til krisemøde om Bitcoin

Den virtuelle valuta Bitcoin er nu så stort et fænomen, at Wells Fargo har indkaldt store finansvirksomheder, eksperter og repræsentanter for den amerikanske regering til møde om sikkerheden.

Den virtuelle valuta Bitcoin vinder så meget frem, at de store finanshuse nu kommer op af stolene. Arkivfoto fra Canada. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY CLARK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den virtuelle valuta Bitcoin har nu vundet så meget indpas, at den internationale finanskæmpe Wells Fargo har set sig nødsaget til at forholde sig til den.

Direktør John Stumpf har indkaldt andre finansbosser, eksperter i virtuel valuta og repræsentanter for den amerikanske regering til møde om Bitcoin til en diskussion af retningslinjerne for brugen af Bitcoin og risiciene for blandt andet hvidvask. Det skriver Financial Times.Og Wells Fargo-chefen er bekymret.

»Som selskab og som industri har vi foretaget enorme investeringer i et betalingssystem, der er sikkert, og vi er nødt til at være sikre på, at vi er opdaterede i forhold til de andre ting, der foregår og deres fordele og ulemper,« siger John Stumpf og tilføjer:

»Vi vil gerne være sikre på, at vi forstår, hvad det er, hvad det gør og hvad det ikke gør. Verden forandrer sig og bliver ved med at forandre sig. Hvem ved, om Bitcoin er en del af det?,« siger John Stumpf.

Diskussionen af Bitcoin har blandt andet affødt et forslag om en række anti-hvidvask-retningslinjer, som de finansielle virksomheder skal følge, når de beskæftiger sig med virtuelle valuta-virksomheder.

I december advarede det europæiske finanstilsyn EBA om, at det er forbundet med store risici at købe, sælge og handle med virtuelle valutaer som Bitcoin. Finanstilsynet i Danmark bakkede op om advarslen.