Fighteren fra Vesterbro

Carsten Berger voksede op på stenbroen og lærte hurtigt at kæmpe for sin sag. I dag er han storinvestor og kæmper stadig, når han mener, en sag er uretfærdig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

-Jeg er ikke en slagsbror, men hvis en sag er uretfærdig, så kæmper jeg for den.

Ordene kommer fra Carsten Berger, der startede livet som stik-i-rend-dreng for luderne på Vesterbro og har kæmpet sig til tops i erhvervslivet.

I dag er han eneejer af investeringsvirksomheden Rudersdal A/S, som har 17 procent af aktierne i Mols-Linien A/S, hvor Carsten Berger også er bestyrelsesformand.

Kæmper for sine sagerCarsten Berger har gennem Rudersdal A/S investeringer for i alt 1,7 mia. kroner, hvoraf knap en milliard er investeret i aktier, og han dukker jævnligt op i medierne, når han kæmper for sine sager.

Det gælder blandt andet sagen om Bella Centers tidligere bestyrelse, som han har beskyldt for urent trav, da en række virksomheder solgte deres aktieposter i Bella Center i 2005.

Han er også kendt for det juridiske slagsmål med myndighederne om en række fjernvarmeværkers mangeårige ulovligt opsparede overskud.

- Hvis jeg opdager en sag, hvor den lille mand ikke tør tage kampen op mod den store, så får jeg en enorm kampgejst, siger Carsten Berger.

Energi fra stenbroenLysten, viljen og energien til at kæmpe for sin sag har Carsten Berger fra sin opvækst på Vesterbro.

- Hvis fru Jensen en dag ikke var nede for at købe sin avis, så kiggede man lige op til hende. Sådan var vilkårene dengang. Man passede på hinanden og forsvarede hinanden, og den mentalitet har jeg stadig i dag, fortæller Carsten Berger om sin opvækst på Vesterbro.

Han er skilsmissebarn og voksede op hos sin mor, hvor pengene var små. Opvæksten har sat et stort præg på hans liv og givet ham lysten til at være socialt engageret.

Gennem en lang årrække har Carsten Berger blandt andet støttet de sociale aktiviteter for børn og unge på Vesterbro Ungdomsgård.

- Det bedste er sammenholdet og varmen på stedet. Alle er velkomne, og man passer på hinanden, fortæller Carsten Berger og fortsætter:

- At se sanggruppen og se et nyt medlem starte i en lille birolle uden ret meget selvværd og se dem vokse. Det er dejligt..

Børn og unge fylder generelt rigtig meget i Carsten Bergers liv.

Han er alenefar til en dreng på 16 år, som han bor sammen med i Birkerød.

Ville stoppe karrierenSom ung fik Carsten Berger konstateret sukkersyge, og det gav ham en fast vilje til at tjene penge, så han kunne gå på pension som 45-årig. Dengang sagde statistikkerne nemlig, at mænd med sukkersyge kun kunne forvente at leve i 55 år.

Sidenhen har de medicin-teknologiske fremskidt gjort det muligt at leve langt længere, men på trods af udviklingen forsøgte Carsten Berger alligevel at indstille sin karriere, da han rundede de 45.

Det lykkedes i begrænset omfang i cirka et år, men så gik den heller ikke længere.

- Mit arbejde er blevet en del af mig, og hvis man i bund og grund er iværksætter, så kan man ikke bare stoppe. Det, der trigger mig, er at se ting vokse. Det gælder både virksomheder men også kontoreleven, som starter lidt usikker og så efter et stykke tid kan gå herfra med et højt selvværd, fortæller Carsten Berger.

Excentrisk imageI erhvervslivet er Carsten Berger kendt som en kontroversiel og meget vedholdende erhvervsmand – og ikke mindst som en excentriker. Og det er et prædikat, han gerne vil gøre op med.

»Materielle ting betyder ikke noget for mig – livet er så meget mere end penge.