Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Efter 40 års produktion på fabrikken i Vanløse må privatejede Ferring Pharmaceuticals erkende, at placeringen mellem butikker og boliger umuliggør en udvidelse, der skulle sikre en modernisering og fremtidssikring af faciliteterne.
»De stigende miljøkrav gør, at vi må erkende, at det bliver meget svært at fortsætte produktionen. Derfor har vi truffet den triste beslutning,« siger Ole Kjerulf-Jensen, direktør for Ferrings danske selskab, og bestyrelsesformand for Vanløse-fabrikken.
Gradvis udflytning
Udflytningen af arbejdspladserne sker gradvist, men med udgangen af 2008 er de nuværende godt 200 arbejdspladser tabt. Produktionen af først og fremmest et middel mod betændelse i tarmene vil blive overført til Schweiz. En mindre del af produtionen vil dog vil blive overtaget af kontraktproducenter.
Derudover ventes omkring 45 medarbejdere at forlade Ferrings europæiske salgsorganisation i den stilige og meget omtalte sorte kontorbygning i Ørestad. Det danske hovedkontor ved siden af Field´s skal i fremtiden være hjemsted for 400 forskere i et rent forsknings- og udviklingscenter.
Med oprustningen af firmaets forskning og udvikling vil omkring 50 nye forskningsmedarbejdere inden længe igen fylde alle kontorlokalerne i det sorte højhus, fastslår Ole Kjerulf-Jensen.
»Der er både en trist og en god nyhed i det her. Vi opgraderer vores forskning og udvikling, og derfor er det kun i en kortere periode, at der vil være lidt mere plads på kontorene,« siger han.
En af de største opgaver for det nye center er at færdigudvikle Ferrings mest lovende forskningsprojekt, der omhandler et middel mod prostatakræft med arbejdstitlen Degarelix. Ferring håber at kunne søge om markedsføringstilladelse om et par år.
Alligevel er det med stor bedrøvelse, at meddelelsen om fabrikslukningen når frem til organisationen Copenhagen Capacity, der har til opgave at skaffe nye udenlandske virksomheder til hovedstaden og Medicon Valley.
Organisationen har hidtil brugt blandt andre Ferring som referenceramme, når nye virksomheder skulle lokkes til regionen.
»For alle, der arbejder på at udvikle denne region, er det en meget dårlig nyhed, når arbejdspladser flyttes væk. Derudover er der en stor negativ signalværdi i det, fordi Ferring har slået på tromme for, at man har placeret sig lige netop i det danske smørhul,« siger direktør O. Rolf Larssen.