Fem pct. 2035 uden afdrag tæt på lukning

30-årige boliglån uden afdrag med pålydende renter på fem procent meget tæt på at blive lukket nu.

Læs mere
Fold sammen
Så er det på høje tid, hvis man går og drømmer om et fastforrentet afdragsfrit lån i sin bolig. Kursen på disse papirer er nemlig steget så meget de sidste dage, at de nu kun er et mulehår fra at lukke. Sker det, kan de ikke længere bruges af boligfolket.

Fem procent obligationer med afdrag og løbetid til 2035 er allerede lukket. Det skete for noget tid siden, da de strøg over kurs 100.

Alternativet har så i stedet været fem procent 2035 uden afdrag, som handles til lidt lavere kurser.

Men også disse papirer er nu steget til oppe omkring 99,90 i går, og er dermed uhyre tæt på også at skulle lukke.

»Det er helt rigtigt, og sker det, må vi åbne i første omgang fire procent 2035-lån med afdrag. Men ikke uden afdrag, for de vil få en for lav kurs nede under 95,« siger Sune Worm Mortensen, der er cheføkonom hos Realkredit Danmark.

Så hvis man har planer om at få afdragsfrie lån i sin bolig, måske i forbindelse med en barselsorlov, en jordomrejse eller andet, så er på det på høje tid. Fortsat kan man dog få afdragsfrie lån med variable renter, altså afdragsfrie flex- eller rentetilpasningslån. Eller de nye garantilån - også uden afdrag.

Vicedirektør Flemming Haahr Vesterbrandt fra Nykredit, siger, at en ny fire procent 2035-obligation uden afdrag vil åbne omkring kurs 93.

»Det er ikke nogen speciel gunstig kurs at hjemtage lån på, fordi ens restgæld så bliverstor. Så hvis de afdragsfrie fem procent 2035-obligationer går over 100, kan vi ende i et lidt dumt tomrum. Men handlen på Københavns Fondsbørs er ret beskeden her mellem jul og nytår, så det er muligvis derfor, at kurserne på de afdragsfrie lån er steget så meget, at de nu er lige ved at sus over 100,« siger han.