Feds Yellen invovleret i lækagesag

Den amerikanske kongres' pres for at opklare en potentiel lækage i den amerikanske centralbank, får nu myndighederne til at fokusere på chefen for banken, Janet Yellens, kontakter med finansielle firmaer.

Foto: YURI GRIPAS.
Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske kongres' pres for at opklare en potentiel lækage i den amerikanske centralbank, får nu myndighederne til at fokusere på chefen for banken, Janet Yellens, kontakter med finansielle firmaer. Det skriver Wall Street Journal.

Det er kutyme, at den amerikanske centralbank taler med markedspillere og andre, der kan have vigtig information om markedet og holdninger til den førte pengepolitik.

Dog har centralbanken en politik om, at informationer, der kan give firmaer konkurrencefordele, ikke må viderebringes. En politik den nuværende formand har været med til at indføre.

Janet Yellen mødtes i 2011 og 2012 med en analytiker fra konsulentfirmaet Medley Global Advisors, der tjener penge på at give kunder informationer om blandt andet pengepolitik.

Til møderne beskyldes Yellen for at have lækket detaljer, som Medley udsendte i en rapport til deres kunder, inden centralbanken gjorde dem offentlige.

Centralbankens oprindelige undersøgelse viste ingen brud på reglerne fra Yellens side, men kongresmedlemmer ønsker flere detaljer, og andre statsinstanser er nu involveret i nye undersøgelser Yellen.