Fed-referat viser ønske om flere data før pengeslusen lukkes

Mange af medlemmerne af den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité - FOMC - ville se yderligere tegn på øget beskæftigelse før Federal Reserve begynder en nedskalering af de månedlige obligationskøb på 85 milliarder dollar.

US Federal Reserve i Washington, DC. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af referatet fra mødet i centralbankens Federal Open Market Committee den 18. og 19. juni ifølge flere nyhedsbureauer.

- Mange medlemmer indikerede, at yderligere forbedring af udsigterne for arbejdsmarkedet vil være nødvendigt, før det vil være hensigtsmæssigt at nedsætte tempoet i obligationskøbene, skriver Federal Reserve i referatet.

Det fremgår også, at flere medlemmer vurderede, at en reduktion i opkøbsprogrammet sandsynligvis vil være berettiget snart. Det har baggrund i et "langsomt fald i ledigheden siden mødet i september (2012, red.) og en løbende stigning i de private lønninger", som har øget medlemmernes tillid til, at arbejdsmarkedet fortsat forbedres.

Enkelte FOMC-medlemmer mente, at centralbanken har "behov for at se mere dokumentation for, at den beregnede acceleration i den økonomiske aktivitet rent faktisk finder sted", før de pengepolitiske lempelser kan reduceres.

Omkring halvdelen af komitéens deltagere vurderede, at det sandsynligvis vil være hensigtsmæssigt at slutte opkøbene sent i år, mens en del vurderede det hensigtsmæssigt at fortsætte med de pengepolitiske stimuli ind i 2014. Andre ønskede at reducere eller helt stoppe obligationskøbene allerede på mødet i juni.

Referatet viser også, at en del FOMC-medlemmer var bekymrede over den lave inflation, og at et par medlemmer nøje vil holde øje med, om reduktionen i inflationen er permanent, eller om inflationsforventningerne er vedvarende lavere.

/ritzau/FINANS