Fed holder døren åben for en renteforhøjelse i december

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, undlod helt som ventet at pille ved renten efter afslutningen af bankens todagesmøde onsdag.

Foto: LUCAS JACKSON.
Læs mere
Fold sammen

Men bankens rentekomite med centralbankchef Janet Yellen i spidsen overraskede alligevel med mere aggressive meldinger i forhold til en renteforhøjelse på de næstkommende møde, som finder sted 15-16. december.

Banken gav udtryk for, at den i forhold til beslutningen om, hvorvidt det vil være hensigtsmæssigt at "hæve målniveauet for renten på sit næste møde vil vurdere fremskridt - både realiserede og forventede - mod sit mål for maksimal beskæftigelse og 2 pct. inflation".

Der kan være flere vurderinger af, hvordan en sådan udtalelse skal tolkes, men finansmarkedet har efterfølgende hæves sandsynligheden for, at der kommer en renteforhøjelse til decembermødet til 46 pct. fra en sandsynlighed på 35 pct. tirsdag. Det viser tal ifølge Bloomberg News.

Men onsdag blev målet for bankens styrerente, den såkaldte Fed Funds-rente, altså fastholdt i intervallet 0,0-0,25 pct., hvilket samtlige 90 økonomer adspurgt af Bloomberg News også havde regnet med. Blandt de ti rentekomitemedlemmer stemte ni for en uforandret rente, mens en enkelt, Jeffrey Lacker, stemte for at hæve renteintervallet med 25 basispoint.