Fed-chef trods svagt kvartal: Renten bliver hævet senere i år

På trods af den svage udvikling i første kvartal tror Fed-chef, at vækstudsigterne for den amerikanske økonomi vil blive forbedret.

Foto: STAN HONDA. William C. Dudley, der er chef for Federal Reserves afdeling i New York,
Læs mere
Fold sammen

Selvom den seneste række af nøgletal for den amerikanske økonomi har været til den svage side, så vil det formentlig vende i løbet af den resterende del af året, hvilket bør give plads til en renteforhøjelse hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i 2015.

Sådan lyder vurderingen fra William C. Dudley, der er chef for Federal Reserves afdeling i New York, ifølge Bloomberg News.

- På trods af den svage udvikling i første kvartal tror jeg, at vækstudsigterne for den amerikanske økonomi vil blive forbedret i løbet af 2015, siger William C. Dudley ved Bloomberg Americas Monetary Summit i New York.

Han vurderer, at en bedring i økonomien vil være med til at understøtte centralbankens beslutning om at hæve renten i løbet af 2015.

Den seneste tids svage nøgletal tæller blandt andet udviklingen detailsalget, industriproduktionen og arbejdsmarkedsrapporten for marts, hvoraf sidstnævnte viste en markant svagere jobvækst, end der var ventet blandt økonomerne.

William C. Dudley vurderer i den sammenhæng, at centralbanken er nødt til at se, om udviklingen i marts blot var en enlig svale.

- Det er vigtigt at kunne afdække, om svagheden i arbejdsmarkedsrapporten i marts var midlertidig, eller om det varsler en mere generel opbremsning på arbejdsmarkedet, end jeg lige nu regner med, siger han til Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

 

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk