Fed-chef ser dyb bekymring for handelskrig i erhvervsliv

Chefen for den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, afdeling i Atlanta, Raphael Bostic, mener, at erhvervslivet i USA er "ekstremt bekymret" for udsigterne til en handelskrig.

FILE PHOTO: Raphael Bostic, Præsident i Federal Reserve Bank of Atlanta. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ann Saphir
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News, der torsdag har interviewet Bostic.

- Der er så meget bekymring i erhvervslivet omkring dette, og det gælder på tværs af alle sektorer. Dette er noget, tror jeg, alle føler sig eksponeret imod. Jeg hører nogle meget dybe bekymringer, siger Raphael Bostic.

USA og dets største samhandelspartnere, Kina, EU, Mexico og Kina, har byttet sværdslag i form af nye toldsatser, og tidligere på ugen varslede USA's præsident, Donald Trump, at USA vil stramme Kinas adgang til at investere i amerikanske teknologivirksomheder og importere amerikansk industriteknologi.

Fed-chefen peger også på, at centralbanken skal passe på med at hæve renten for hurtigt. Bostic hører til dem i Federal Reserves styrekomite, Federal Open Market Committee (FOMC), som taler for tre renteforhøjelser i år - altså yderligere en mere.

- At bevæge sig hurtigere kunne potentielt føre til, at renten overskyder. Jeg vil sikre mig, når vi bevæger os, at vi virkelig er i et neutralt rum, og at vi ikke går for langt.

Bosltic kommenterede også udviklingen i rentekurven, forskellen på renten mellem den tiårige amerikanske statsobligation og den toårige, der ligger i det laveste siden 2007 i 32 basispoint. Markedet frygter, at kurven vender rundt og bliver negativ, fordi det scenario er gået forud for de seneste syv recessioner i USA.

- Jeg vil sikre mig, at vi ikke skaber en bred markedsreaktion, som så samtidig på en måde garanterer resultatet. Jeg ønsker at undgå det så meget som muligt.

/ritzau/FINANS