Fed-chef: Økonomiske data lever ikke op til forventninger

Topchefen i Federal Reserve Bank of San Francisco, John Williams, er skuffet over den økonomiske vækst i de seneste måneder.

Foto: DANNY MOLOSHOK. Topchefen i Federal Reserve Bank of San Francisco, John Williams.
Læs mere
Fold sammen

De økonomiske data har ikke levet op til forventningerne, hvilket delvist udhuler tilliden til, at forbedringerne på arbejdsmarkedet vil kunne opretholdes uden pengepolitiske stimuli.

- Indtil for nylig vurderede jeg, vi ville begynde at se mere af den selvbærende vækst i anden halvdel af indeværende år. Det er desværre ikke rigtig sket, og vi ikke har set et rigtigt opsving, lød det fra John Williams i San Francisco tirsdag.

Den amerikanske centralbanks pengepolitiske komite - Federal Open Market Committee - besluttede på sit seneste møde i sidste uge at fastholde de 85 mia. dollar månedlige obligationsopkøb, indtil centralbanken ser tegn på et vedvarende opsving i økonomien.

- Vi er stadig langt fra, hvor vi ønsker at være, sagde John Williams.

John Williams er ikke stemmeberettiget i FOMC, men tre af de stemmeberettigede komitemedlemmer - Jerome Powell fra Washington, James Bullard fra St. Louis Fed og Boston Fed's Eric Rosengren - indikerede alle tirsdag, at de kvantitative lempelser sandsynligvis vil fortsætte i nogen tid endnu for at bekæmpe arbejdsløsheden.

/ritzau/FINANS