FC Midtjylland stormer frem på børsen

Fodboldaktier. Den midtjyske fodboldstoltheds aktiekurs er drønet i vejret i takt med de gode sportslige resultater. Af andre fodboldklubber har kun FCK haft større kursstigning i år.

Det er ikke kun på fodboldbanen, at FC Midtjylland har stor succes. På børsen går det også forrygende med store stigninger i kursen på klubbens aktier.

FC Midtjyllands aktionærer har således kunnet følge aktiekursen opad i takt med klubbens hastige opstigen i Superligaen. Indtil videre er kursen steget hele 112 procent i år til trods for, at klubbens økonomiske resultater ikke ligefrem er prangende.

I oktober præsenterede midtjyderne således et regnskab for året 2005/06 med et overraskende stort underskud på 3,5 mio. kr., og økonomien har indtil videre ikke haft det bedre i år.

FC Midtjylland kunne i sidste måned fremlægge regnskab for første kvartal af regnskabsåret 2006/07, og heraf fremgik det, at klubben på kun tre måneder havde tabt næsten tre mio. kr. Det er til ledelsens utilfredshed omkring en mio. kr. dårligere end budgetteret.

Brøndby distanceretInvestorerne er dog tilsyneladende komplet ligeglade med de store underskud, og præcis som i Superligaen er det kun FCK, som kan overgå midtjyderne på børsen.

Ikke mindst på grund af den lukrative deltagelse i Champions League-gruppespillet er kursen på aktierne i Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FCK, steget enorme 172 pct. i år.

Helt op i de luftlag er FC Midtjylland altså ikke kommet, men til gengæld har klubben distanceret en anden københavnsk fodboldstormagt, Brøndby IF. Vestegnens kriseramte helte har således måtte se aktiekursen følge tilskuertal og tabelplacering nedad, og indtil videre har aktien tabt 14 procent af sin værdi i år.

FC Midtjylland er noteret på internetbørsen Dansk AMP, hvor en aktie i øjeblikket kan erhverves for 27,50 kr. Man kan altså omtrent få ti aktier i klubben for samme beløb, som en tur på hjemmebanen SAS Arena inklusive øl og pølser koster.