FBI: Kina har hacket sig ind i alle virksomheder i USA

FBI-topchef James Comey langer ud efter Kina i kølvandet på sidste uges hackerskandale, hvor flere end 70 mio. JPMorgan-kunder fik afsløret personfølsomme oplysninger.

Foto: SAUL LOEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge FBI-topchef James Comey har alle større, amerikanske virksomheder været udsat for hackerangreb af kinesere. Det er bare ikke alle, der ved det endnu. Comey langer således ud efter Kina i kølvandet på sidste uges hackerskandale, hvor flere end 70 mio. JPMorgan-kunder fik afsløret personfølsomme oplysninger. Det skriver The Independent.

- Der er to slags store virksomheder i USA. Der er dem, der har været udsat for hackerangreb af kineserne, og så er der dem, der ikke ved, at de har været udsat for hackerangreb af kineserne. Det fortæller FBI-direktør James Comey på den amerikanske tv-kanal CBS.

Comey tilføjer, at der heller ikke er nogen tvivl om, at en stor del af internetkriminaliteten kommer fra Rusland.

Derfor optrapper det amerikanske forbundspoliti nu efterforskningen af hackerangreb og tyveri af handelshemmeligheder, som koster amerikanske virksomheder milliarder af dollars hvert år.

Tidligere i år afslørede justitsministeriet i USA, at fem kinesiske militærembedsmænd er anklaget for at foretage regeringsledede hackeroperationer mod seks større amerikanske virksomheder i energi- og metalindustrien. Kinesiske myndigheder har dog i flere omgange afvist alle anklager.