Fattige amerikanere skal have nemmere adgang til banklån

USA's regering vil gøre det nemmere for den fattigste del af den amerikanske befolkning at optage banklån. En ændring af de nuværende regler, der har været gældende siden 1977, kan potentielt ændre ved måden bankerne opererer på.

Fattige amerikanere skal have nemmere adgang til banklån Fold sammen
Læs mere
Foto: HEIN HTET

Hvis den republikanske regering får opbakning til at ændre den såkaldte Community Reinvestment Act (CRA), vil det fremover blive nemmere for bankerne at imødekomme lånekrav og indføre mildere straffe i tilfælde af misligholdelse af gæld.

Det skriver the Wall Street Journal.

»Bankerne bruger milliarder, milliarder og flere milliarder dollar på at opfylde deres CRA-forpligtelser. Jeg vil sørge for, at den vil hjælpe befolkningsgrupper, og ikke blot være endnu et gøremål, der skal tilfredsstille myndighederne,« udtalte Steven Mnuchin, USA's finansminister, i en kongreshøring i juni, ifølge the Wall Street Journal.

Lovgivningen blev i sin tid vedtaget for at undgå, at bankerne fravalgte kunder fra fattige områder, hvor især mange minoriteter boede i slutningen af 1970'erne. I dag mener kritikerne, at tiden er løbet fra CRA, der i 2018 ikke er tilstrækkelig fleksibel og alt for bureaukratisk.