Fart på BMW-aktien

De europæiske bilaktier havde en god dag i går. Køberne kredsede især om DaimlerChrysler, der blandet andet ejer Mercedes. Virksomheden meldte da også om et stigende salg, efter de har lanceret nye modeller og rabatter, som har trukket flere nye kunder til.

Det blev belønnet med et plus på 0,74 procent, men også BMW satte farten op, og steg med næsten 1,0 procent, hvilket placerede denne luksusaktien som en af dem, der steg mest på det tyske aktiemarked i går.

Der er tilmed forventninger om, at salget af nye biler i Europa går endnu mere lyse tider i møde, så måske er der flere stigninger i sigte på den front.

Dårligt gik det derimod det britiske mobiltelefonselskab Vodafone. The Wall Street Journal skrev, at de sandsynligvis vil gå sammen med sin amerikanske partner Verizon Communications om at byde på det amerikanske Sprint. Det kunne hverken analytikere eller aktiemarked lide, så aktien blev både nedjusteret og sænket i pris. Ellers var der stille ved åbningen af det amerikanske aktiemarked, hvor der blev ventet på rentestigningen fra Federal Reserve. les