Fannie Mae sagsøger ni af verdens største banker

Ni giganter i den globale finanssektor samt den britiske sammenslutning af store banker bliver nu sagsøgt for 800 mio. dollar.

Fannie Mae sagsøger nu ni af de største aktører i den globale finanssektor. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fannie Mae sagsøger ni af verdens største banker samt British Bankers Association, den britiske sammenslutning af store banker, for påstået manipulation af renten i forbindelse med Libor-skandalen.

Af søgsmålet fremgår det, at Fannie Mae forlanger 800 mio. dollar i erstatning fra bankerne som en konsekvens af manipulation med bl.a. Libor-renten. Det skriver Wall Street Journal.

- Fannie Mae har indgivet dette søgsmål for at inddrive de tab som man har lidt i forbindelse med de sagsøgtes manipulation med Libor-renten, udtaler en talsmand fra virksomheden.

I søgsmålet hævder Fannie Mae, at bankerne aftalte at undertrykke den amerikanske Libor-rente, og indeholder en analyse hvor man konkluderer, at bankernes Libor-indberetninger er særligt slående på dage, hvor man indgik store swap-aftaler med Fannie Mae.

Blandt de sagsøgte banker er blandt andre Rabobank, RBS, UBS og Barclays, som alle har indgået forlig med regulationsmyndigheder, indrømmet forseelser og har betalt milliardbøder.