Fannie Mae sagsøger ni af verdens største banker

Ni giganter i den globale finanssektor samt den britiske sammenslutning af store banker bliver nu sagsøgt for 800 mio. dollar.

Foto: JONATHAN ERNST. Fannie Mae sagsøger nu ni af de største aktører i den globale finanssektor.
Læs mere
Fold sammen

Fannie Mae sagsøger ni af verdens største banker samt British Bankers Association, den britiske sammenslutning af store banker, for påstået manipulation af renten i forbindelse med Libor-skandalen.

Af søgsmålet fremgår det, at Fannie Mae forlanger 800 mio. dollar i erstatning fra bankerne som en konsekvens af manipulation med bl.a. Libor-renten. Det skriver Wall Street Journal.

- Fannie Mae har indgivet dette søgsmål for at inddrive de tab som man har lidt i forbindelse med de sagsøgtes manipulation med Libor-renten, udtaler en talsmand fra virksomheden.

I søgsmålet hævder Fannie Mae, at bankerne aftalte at undertrykke den amerikanske Libor-rente, og indeholder en analyse hvor man konkluderer, at bankernes Libor-indberetninger er særligt slående på dage, hvor man indgik store swap-aftaler med Fannie Mae.

Blandt de sagsøgte banker er blandt andre Rabobank, RBS, UBS og Barclays, som alle har indgået forlig med regulationsmyndigheder, indrømmet forseelser og har betalt milliardbøder.