Familievirksomhed forvekslet med fupfirma

Printerfup. Fupfirmaer, der sælger ubrugelige printerpatroner for mange tusinde kroner, har den seneste tid stået i skyggen af annoncehajerne. Men den slags fupmagere er stadig i høj grad aktive.

En forhandler af kontor- og it-produkter fra Skanderborg er blevet kimet ned af vrede virksomhedsejere og overdynget af e-mails fyldt med skældsord.

Scandinavian Office Supplier A/S er nemlig blevet forvekslet med et fupfirma, der sender ubrugelige printertoner uopfordret til mindre virksomheder og derefter opkræver flere tusinde kroner.

- Vi har modtaget vrede henvendelser mindst en gang om ugen de seneste fire måneder. Det er ikke ligefrem de pæneste mails, vi får tilsendt, forklarer direktør Morten Melballe, der er ejer Scandinavian Office Supplier A/S sammen med sin kone Anne-Dorte Melballe.

Kilen til balladen er et firma med adresse i England og på Store Kongensgade i København. Ligheden i navnene er slående, da fupperne går under navnet Scandinavian Office Supply smba.

Fupfirmaet, der sælger printertoner, har hverken en hjemmeside eller et telefonnummer. Alligevel har firmaet de seneste 18 måneder kontaktet virksomheder i hele Danmark i et forsøg på at sælge printere og lysstofrør.

Sælgeren skreg ind i telefonenEn af dem, som er blevet tvunget til at forholde sig til firmaet, er administrerende direktør Leif Sander fra vognmandsfirmaet Leif Sander Jensen ApS.

- Forleden stod der pludselig en pakke uden foran vores dør. Vi troede, at det var noget marketingsmateriale, som vi ventede, men det var fem printerpatroner, der i øvrigt ikke passede til vores printer. Så det er ret ubrugeligt, forklarer Leif Sander.

Med i pakken fulgte også en faktura på næsten 11.000 kr. Afsenderen havde adresse i London og var i første omgang ikke til at komme i kontakt med. Men Leif Sander blev selv kontaktet af firmaet.

- Jeg troede, at det var løgn, men sælgeren begyndte pludselig at skrige ind i telefonen. Han krævede pengene nu, og så truede han med bål og brand. Han var simpelthen helt hysterisk, fortæller Leif Sander.

Har levet i skyggenFup med printerpatroner er ikke noget nyt fænomen. I ny og næ dukker der henvendelser op hos de store danske erhvervsorganisationer fra medlemmer, som føler sig snydt af en forhandler af ubrugelige printerpatroner.

- De har den seneste tid levet lidt i skyggen af de meget medieomtalte sager om annoncehajer. Men man skal ikke tage fejl, de lever godt. Der skal jo ikke sælges mange printerpatroner til over 10.000 kr., før det kan betale sig. Problemet er stadigt stort. Virksomhederne har ikke paraderne oppe i samme grad, når en sælger af kontorartikler ringer sammenlignet med, hvis vedkommende ønskede at sælge annoncer, siger advokat ved Dansk Erhverv, Christoffer Susé.