Familien Kenvig fik skatteregning på millioner og blev truet med straffesag – nu klager den til Institut for Menneskerettigheder

Lovgivningen udløser automatisk dobbeltbeskatning, når en hovedaktionær vil rette op på et ulovligt aktionærlån og betale sin skat, mener familien.

Lotte Kenvigs mand blev kræftsyg, og nu sidder hun med skatteregning på tre mio. kroner efter et aktionærlån, der ikke blev afregnet korrekt. Familien har klaget til Institut for Menneskerettigheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Familien Kenvig hævede 6,5 mio. kroner i ulovlige aktionærlån og skal nu betale 7,5 mio. kroner i skat, fordi de bliver beskattet dobbelt op af deres hævninger.

Som Berlingske beskrev for nylig, er det konsekvensen af, at Lotte Kenvig i 2013 og 2014 hævede penge i familiens velpolstrede holdingselskab, da hendes mand, Ole Kenvig, blev ramt af kræft, og hun måtte overtage familiens økonomi og virksomhed.

Ole Kenvig har nu klaget til Institut for Menneskerettigheder over skattemyndighedernes behandling.

Familien kan efter hans beregning ende med at blive tredobbelt beskattet, fordi den er nødt til at hæve yderligere, fordi dobbeltskatten skal betales af beskattede midler.

Ifølge Ole Kenvig vil skatteregningen derfor reelt løbe op i 12,5 mio. kroner.

»Når en hovedaktionær ved en simpel fejl, manglende overblik eller sjusk hæver penge i sit selskab (optager et ulovligt aktionærlån) og vil rette op ved at betale den skat, som hævningen berettiger, så bliver man per automatik dobbeltbeskattet. Dobbeltbeskatningen udløses altså ved selve handlingen: At rette op på sin fejl og betale skat,« skriver han.

Klagen til Institut for Menneskerettigheder er sammen med en klage til skatteombudsmanden de seneste initiativer i familien Kenvigs kamp mod, hvad de opfatter som et urimeligt system.