Faldende omsætning på internetbørs

Regnskab. Aktiemarkedspladsen Dansk AMP måtte sande, at sidste års afnotering af mastodonten Rella Holding satte sit præg på regnskabet for 2006. Ledelsen ser dog lyst på fremtiden.

Dansk AMP kunne i 2006 ikke følge op på den suveræne aktieomsætning, som markedspladsens selskaber præsterede året forinden. Det blev i 2006 til en omsætning på 461 millioner kroner til sammenligning med 772 millioner i 2005. Alligevel er ledelsen i Dansk AMP meget tilfredse med resultatet.

- Vores mål var at komme ud med et overskud og en tilgang af nye selskaber, forklarer direktør Søren Thestrup.

Forklaringen på hvorfor et fald på 311 millioner kroner ikke påvirker ledelsen synderligt, skal ses i lyset af Rella Holdings afnotering i juni sidste. Det suverænt største selskab i Dansk AMP var blevet for stor til markedspladsen, og lod sig i stedet notere på Fondsbørsen.

Rella Holding stod i 2005 for 692 millioner kroner af den samlede aktieomsætning på 772 millioner. Da selskabet forlod AMP halvvejs inde i året, er 2006 derfor gået som forventet.

- Vi vidste allerede fra januar 2006, at hovedparten af omsætningen ville forsvinde, da Rella meldte ud, at selskabet vil søge mod Fondsbørsen. Vi appellerer til virksomheder med en markedsværdi på 50 og 500 millioner, så det er ikke overraskende, at omsætningen er faldet, forklarer Søren Thestrup.

God omtaleI 2006 oplevede Dansk AMP en tilgang på tre selskaber, og forventningerne er løftet en anelse til 2007, hvor Søren Thestrup regner med at se yderligere syv selskaber i folden hos Dansk AMP.

Han peger på de positive vinde, som i øjeblikket blæser over det danske børsmarked.

- Vi vidste, at vi ville få en ny konkurrencesituation med First North, men vi har nu fået bekræftet, at der er plads til to markeder samtidig med, at den øget konkurrence har givet god omtale for børserne, siger Søren Thestrup.

Der er desuden flere aspekter, som direktøren for Dansk AMP glæder sig over. Nye EU regler træder i kraft den 1. november og de indebærer en reform af børsreglerne, så de nationale børsers monopol ophæves. Ifølge Søren Thestrup vil både selskaber og værdipapirhandlere få en hidtil uset handlefrihed, hvilket kan åbne nye muligheder for Dansk AMP.