Falck på spring i Israel

På togt: Danskejede Group 4 Falck ligger på spring til et indtog i Israel med en overtagelse af lokal sikkerhedskoncern.

Sikkerhedsgiganten Group 4 Falck meldes i forhandlinger om overtagelse af det israelske sikkerhedsselskab Hashmira.

Danske Group 4 Falck planlægger ifølge israelske medier at købe 50 procent af Hashmira-aktierne til omkring 120 mio. kr. For den fusionerede rednings- og sikringskoncern vil Hashmira være et oplagt springbræt til et hidtil ukendt marked i Israel, og det vil i så fald ligge helt i tråd med koncernens aggressive vækstplaner.

Koncernen lægger således ikke skjul på, at en væsentlig del den planlagte vækst på op til 15 procent skal ske gennem tilkøb. Den primære idé med fusionen mellem Falck og Group 4 Securitas har været at vinde større markedsandele på verdensplan inden for vagt- og alarmtjeneste.

Group 4 Falck er blandt verdens absolut førende inden for de såkaldt privat-offentlige partnerskaber. Forlydenderne om forhandlinger med det israelske selskab ønsker Group 4 Falck dog ikke at kommentere.

»Vi følger vores strategi om at se med interesse på alle markeder, som vi kan blive en større del af,« lyder den eneste kommentar fra kommunikationsdirektør Nels Petersen.

På andre områder har Hashmira tidligere indgået samarbejde med rengøringskoncernen ISS, og ifølge det israelske selskab er man fortsat på jagt efter nye strategiske partnere.

Group 4 Falck omsatte i 2000 for over 18 milliarder kroner og fik et resultat efter skat på 469 millioner kroner.

sdo@berlingske.dk