Falck hårdt ramt af strejke

Falcks Redningskorps' vagtcentraler over hele landet er onsdag ramt af strejke. På 112-opkald har vagtcentralerne stadig et akutberedskab til ambulancekørsel og brand. Falck-abonnenter kan få refunderet udgifter til alternativ transport, eksempelvis taxier.Hjælp til strandede bilisterFællesmøde i Falck

Falcks Redningskorps' vagtcentraler over hele landet er onsdag ramt af strejke, oplyser Leon Christensen fra Falck's vagtcentral i Herlev til Ritzau.

Efter faglige møder besluttede de HK-ansatte på de i alt ni vagtcentraler at nedlægge arbejdet i protest mod forløbet af deres lønforhandlinger. De mener, at Falck-ledelsen er løbet fra et løfte om at forhandle om et lønefterslæb.

HK'erne på vagtcentralerne får 1.500 kroner mindre i løn om måneden end Securitas' vagt- og sikkerhedsfolk, som de sammenligner sig med.

Ifølge Leon Christensen erkendte Falck-ledelsen sidste år lønefterslæbet og erklærede sig villig til at forhandle om det i begyndelsen af året. Det er imidlertid ikke sket, og ledelsen vil nu kæde forhandlingerne om efterslæbet sammen med de ordinære lønforhandlinger i marts. Men de HK-ansatte vil have forhandlinger i gang nu.

Strejken betyder ikke, at syge ringer forgæves til 112, idet vagtcentralerne har et akutberedskab til ambulancekørsel og brand. Redningskorpset er også parat til at refundere abonnenter udgifter til taxi ved persontransport.

Ritzau/dr