Falck frasælger udenlandske vejhjælpsforretninger

Mens Falck beholder sin danske vejhjælpsforretning, sælges de samme aktiviteter i fem europæiske lande.

Falck beholder sin vejhjælpsforretning i Danmark, men sælger de samme aktiviteter i en række lande i udlandet. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at have ydet vejhjælp i mere end 70 år i Norge og Sverige er det nu slut for Falck, der har solgt sin vejhjælpsforretning i de to lande.

Også vejhjælpsforretningen i Finland, Estland og Litauen er solgt til Gjensidige Forsikring i Norge, som overtager aktiviteterne i de i alt fem lande.

Det oplyser Falck i en pressemeddelelse.

Handlen sker til en pris på 1,4 milliarder svenske kroner. I dansk valuta svarer det til cirka en milliard kroner.

Frasalget skal ses i lyset af en strategi, hvor Falck ønsker at udvikle sig som en leverandør af integrerede sundhedsydelser.

I den strategi vil Falck frasælge aktiviteter med begrænset strategisk fokus.

»Frasalget gør det muligt for Falck at investere yderligere i at blive leverandør af integrerede sundhedsydelser, som skal imødekomme folks sundhedsbehov gennem hele livet.«

»Det er en succesfuld forretningsenhed og nogle meget kompetente medarbejdere, som vi overdrager,« siger Jakob Riis, koncernchef i Falck.

»Det er altid trist at sige farvel til kompetente og dygtige medarbejdere, men jeg er glad for, at vi har fundet en ambitiøs ejer, som har et stærkt ønske om at investere i vejhjælpsforretningen uden for Danmark og dermed sikre yderligere udviklingsmuligheder for vores kolleger,« siger Falck-chefen.

Frasalget omfatter ikke Falcks danske vejhjælpsforretning. Det skyldes, at den er en integreret del af kerneforretningen, forklarer Falck.

Frasalget er betinget af godkendelse fra relevante myndighederne.

Falck venter, at handlen kan lukkes i første kvartal 2022.

/ritzau/