Fagbevægelsen kvæler iværksætterlysten

Fagforeningen 3F skruer op for deres vanvittige aktioner mod Nørrebro Bryghus, der er blevet offer i fagbevægelsens desperate jagt på opmærksomhed. 3F er godt i gang med at tage livet af såvel bryggeriet som den spirende danske iværksætterkultur.

I efterhånden flere måneder har der udspillet sig et utroligt drama i den ellers så optimistiske danske specialøl-branche, som burde høre en fjern fortid til. Special- og restaurationsbryggeriet Nørrebro Bryghus er gjort til genstand for omsiggribende aktioner fra fagforeningen 3F, der reelt er livstruende for bryggeriet.

Medarbejderne her ønsker ganske vist 3F langt væk og har intet ønske i aktionerne – tværtimod vil de gerne kunne passe deres arbejde i fred. Det blæser man på i fagbevægelsen, som synes at have fundet et længe ønsket offer for en profileringskampagne, der kan skabe lidt opmærksomhed om den bevægelse, hvis formål og formåen flere og flere har glemt eller tvivler på.Formelt aktionerer 3F, fordi Nørrebro Bryghus med stifter Anders Kissmeyer i spidsen ikke vil indgå overenskomst med foreningen. Hvorfor bryggeriet skulle det, står hen i det uvisse – man har nemlig allerede en overenskomst med medarbejderne via Kristelig Fagforening, som medarbejderne er godt tilfredse med.

Alligevel skal det - ifølge 3F - være 3F, som bryghuset skal have overenskomst med. Og når Kissmeyer & Co. ikke vil forhandle frivilligt, bruger man brutal tvang. Der aktioneres foran restauranten og som det seneste har blandt andre Coops lagerarbejdere – organiseret i 3F – boykottet flaskeøl fra Nørrebro Bryghus.

Dermed kan øl fra virksomhedens milliondyre bryggeri i Hedehusene ikke komme ud på hylderne, og på den måde søger 3F at udtørre begge Nørrebro Bryghus' indtægtskilder.Resultatet af 3F's mafiametoder begynder at vise sig nu, hvor Anders Kissmeyer ikke lægger skjul på, at hans virksomhed risikerer at bløde ihjel. Med sin relative lidenhed har bryghuset været et taknemmeligt offer for 3F, og er selvfølgelig ikke tilfældigt valgt. Man går ind her, fordi det giver opmærksomhed, og fordi man har haft gode chancer for at kunne tvinge virksomheden i knæ.

Det er en skandale, hvis denne usmagelige udnyttelse af en iværksættervirksomhed, der har været blandt de forreste i revolutionen i den danske ølindustri, ender med at koste bryghuset livet eller påtvinge den en overenskomst, som vil forøge dens omkostninger væsentligt. Men 3F's aktioner risikerer desværre at få endnu videre konsekvenser.Andre spirende iværksættere vil selvfølgelig følge skræmt med i fagbevægelsens handlinger. Det er tydeligt, at 3F er skånselsløse og som sådan må de forventes at angribe enhver, der ikke danser efter deres pibe.

Altså kan man som iværksætter se frem til at blive mast, hvis man ikke nikker ja, når 3F dikterer, og det er mildest talt en trist udsigt, som utvivlsomt vil få mange til at genoverveje en iværksættertilværelse.

På den måde er 3F ikke bare i gang med at tage livet af Nørrebro Bryghus. Hele den ellers langt om længe stigende danske iværksætteraktivitet er truet af fagbevægelsen og dens oldgamle metoder.