Fagbevægelse beskyldes for skræmmekampagne

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) beskylder fagbevægelsen for at føre skræmmekampagner imod regeringens lovforslag om deltid.

I morgen vil fagbevægelsen gennemføre en national aktionsdag i protest, når Folketinget skal behandle forslaget for anden gang. Men ministeren svarer på forhånd igen ved at kalde bevægelsens indvendinger for "usande" og "vildledende".

- Man får den mistanke, at fagbevægelsen kun reagerer så voldsomt, fordi deltidsforslaget hæver individet over kollektivet. For medlemmerne vil nemlig gerne på deltid. Men fagbevægelsen mener åbenbart ikke, at lønmodtagerne er i stand til at tage vare på sig selv. Det gør vi, siger Claus Hjort Frederiksen.

VK-regeringen har fået støtte til deltidsforslaget fra Dansk Folkeparti samt Kristeligt Folkeparti.

Hos Bryggeriarbejdernes Fagforening i København afviser formanden, Finn Sørensen, at fagforeningerne overreagerer. - Det er klar ideologisk tale. Men der er kun en ting, der kan sikre den enkelte lønmodtager mod arbejdsgivernes vilkårlighed, når det gælder arbejdstiden, og det er kollektive aftaler, siger Finn Sørensen.

/ritzau/