Færre tager flyveren fra Billund

Sterlings konkurs og den generelle krise kan mærkes i Billund Lufthavn, der i juli har haft 10 procent færre passagerer sammenlignet med sidste år.

Billund Lufthavn slås fortsat med eftervirkningerne af flyselskabet Sterlings konkurs. Sammen med den generelle økonomiske krise betød det, at lufthavnen i juli måtte konstatere, at 10 procent færre passagerer var gået gennem gaten i Danmarks næststørste lufthavn sammenlignet med sidste år.

- Det er lidt tungere at få nye ting i gang nu, så derfor kan der godt gå noget tid endnu, inden effekterne af konkursen er helt overstået, siger lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen.

Billund Lufthavn blev i juli 2009 benyttet af i alt 282.445 passagerer.

Især et fald i chartertrafikken påvirker Billund Lufthavn. 40 procent af trafikken i lufthavnen har været charterturisme. Det er langt mere end Københavns Lufthavn i Kastrup. Chartertrafikken viser en tilbagegang på 12,7 procent.

Lufthavnen i Billund har som følge af problemerne gennemført en større sparerunde, hvor en del medarbejdere har taget orlov, gået ned i tid eller helt har forladt jobbet ved naturlig afgang. Enkelte af de cirka 650 medarbejdere er også blevet fyret. I alt er omkring 50 stillinger i lufthavnen blevet nedlagt.

Ser man bort fra Sterlings konkurs, kan andre selskaber, der flyver fra Billund, dog konstatere fremgang. Det gælder blandt andet Ryanair, Air Baltic og KLM. Cimber Sterling, der ved Sterlings konkurs overtog dele af Sterlings tidligere trafik, kan også konstatere pæn fremgang i passagertallet, og 3. september genoptager Cimber Sterling de flyvninger, Sterling tidligere havde, mellem Billund og Paris.

I alt er antallet af passagerer, der tager flyveren fra Billund, faldet med 12,6 procent siden januar i forhold til året før./ritzau/