Færre piberygere koster hos MacBaren

Rygning. Der bliver stadig færre piberygere i Danmark, det er især mænd, der traditionelt ryger pibe, dertil kommer konkurrence fra lavpriscigaretter.

En af Svendborgs gamle, store virksomheder, Mac Baren, der er ejet af Halberg-familien, måtte i regnskabsåret 2006/07 konstatere en nedgang i salget af pibetobak, primært i Danmark, og dermed også en nedgang i indtjeningen.

Medvirkende til nedgangen i indtjening var også investeringer og produktionsudvidelser, men alligevel ser virksomheden lyst på fremtiden.

- Vi har opnået et resultat i et marked, der stadig er præget af nedgangen i antallet af piberygere, siger adm. direktør for koncernens største datterselskab, Mac Baren Tobacco Company.

I de seneste år har Svendborg-virksomheden været dygtig til at overtage udenlandske konkurrenters produktion, senest Japan Tobacco og det britiske Imperial Tobacco, og alene den sidste aftale har forøget produktionen af pibetobak i Svendborg.

Med det faldende forbrug af pibetobak har Mac Baren relanceret sit mærke inden for rulletobak, Opal, hvilket har øget salget i Danmark kraftigt.

I det hele taget satser virksomheden på at foretage en kraftig innovation inden for rygning, idet man fornemmer, at markedet er under forandring, og rygerne fremover vil satse meget på nydelsen, når de ryger.