Færre coronalukkede butikker får Pandora til at opjustere

Pandora er blevet mere optimistisk omkring, hvor hurtigt selskabet kan genåbne butikker rundt i verden.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske smykkekoncern Pandora ser lysere tider foran sig, og derfor opjusterer selskabet nu forventningerne til året.

Det oplyser selskabet mandag i en fondsbørsmeddelelse.

Mens mange Pandora-butikker har været lukkede under coronakrisen, begynder flere nu at åbne, og det spiller ind på smykkekoncernens finansielle forventninger.

»Den opdaterede forventning er baseret på en antagelse om, at 20-25 procent af butikkerne vil være midlertidigt lukkede på grund af covid-19 i den første halvdel af 2021 og 5-10 procent i anden halvdel,« skriver Pandora.

Selskabet forventede ellers tidligere, at det præcis ville være 25 procent i første halvdel af 2021. I øjeblikket er det 20 procent af butikkerne, der er midlertidigt lukkede på grund af coronapandemien.

Pandora venter nu en organisk vækst – udviklingen i selskabets forretning, men hvor man ikke regner opkøb med – på over 12 procent mod tidligere mere end 8 procent.

Pandora fremlagde i april salgstal for første kvartal i en handelsopdatering. Her viste resultatet, at der blev omsat for 4,5 milliarder kroner. Det svarer til en organisk vækst på 13 procent.

Tirsdag kommer Pandora med hele sit regnskab for første kvartal.

I februar viste selskabets årsregnskab for 2020, at de mange lukkede butikker kostede en stor del på overskuddet.

Selskabets omsætning var sammenlignet med 2019 faldet med 13 procent til 19 milliarder kroner. Overskuddet endte på 1,9 milliarder kroner. Det svarer til en nedgang på 34 procent.

Det skyldtes især de tvungne butikslukninger hen over året, vurderede selskabet.

Pandora, der designer, producerer og sælger håndlavede smykker, er til stede i flere end 100 lande i over 7000 butikker. Selskabet har 2700 konceptbutikker.

Det har hovedsæde i København og har 26.000 ansatte verden over.

/ritzau/