Fællestillidsmand i SAS trækker sig

Spliden mellem de faglige organisationer i SAS når torsdag nye højder. Den ordførende fællestillidsmand for flyselskabets 39 faglige organisationer, Leif Christoffersen, trækker sig

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten trækker fællestillidsmanden i SAS, Leif Christoffersen sig i protest mod, at organisationerne ikke gør nok for at hjælpe SAS gennem selskabets alvorlige krise.

Han anklager de faglige kolleger for uansvarlighed og frygter for selskabets fremtid, efter at langvarige forhandlinger slet ikke har givet de besparelser, som ledelsen har krævet for at gøre SAS konkurrencedygtig.

- Det er dybt frustrerende, at mange foreninger ikke vil se virkeligheden i øjnene, og det er på tide, at de gør op med sig selv, om de vil være med til at bevare SAS. Jeg kan ikke være formand for AFS, når flere fagforeninger ikke vil levere, hvad der er nødvendigt for selskabet, siger Leif Christoffersen.

Uroen kommer oven på, at 500 HK'ere indgik en overenskomst uden lønnedgang, mens luftfartsfunktionærerne tidligere har accepteret en lønnedgang på tre procent - på betingelse af, at de øvrige 38 faggrupper gjorde det samme.

/ritzau/