Fadæse kan koste fyrede bankfolk dagpenge og efterløn

En bommert i Danske Bank betyder, at 300 fyrede tjenestemænd risikerer at måtte vinke farvel til både dagpenge og efterløn.

Læs mere
Fold sammen
Medarbejderne er blevet opsagt med fuld løn i tre år, som de har ret til ifølge tjenestemandsloven. Problemet er, at banken har givet de opsagte tjenestemænd besked på, at de ikke længere behøver at stå til rådighed for banken, selv om de får løn.

Derved sparer banken over 10 millioner kroner i lønsumsafgift, og de opsagte medarbejdere kan frit søge andet arbejde.

Fidusen er imidlertid til at overse for de 300 opsagte tjenestemænd. For når de ikke længere står til rådighed for banken, opfylder de heller ikke beskæftigelseskravet i arbejdsløshedsloven.

Det betyder, at de må vinke farvel til både dagpenge og efterløn, medmindre de selv er i stand til at finde nyt job indenfor de tre år og optjene mindst 1924 løntimer, hvilket svarer til et års fuldtidsarbejde.

Hovedparten af medarbejderne er allerede fyldt 50 år og kan få vanskeligt ved at finde et nyt job og dermed opfylde kravene for at få dagpenge, efterløn eller efterlønsbevis. De blev først klar over faren, da der i midten af december dumpede et brev ind ad brevsprækken fra Finansforbundet, der gjorde opmærksom på problemet.

/ritzau/