Facebook anklaget for skatteunddragelse i Storbritannien

Facebook er kommet i modvind i Storbritannien, da selskabet har betalt mindre end 50.000 kroner i selskabsskat i 2014 på trods af at have udbetalt samlet knap 350 mio. kroner i bonus til selskabets 362 ansatte.

En talsmand for Facebook siger, at selskabet overholder skattelovgivningen i Storbritannien og i alle andre lande, hvor selskabet opererer. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC

Det skriver The Guardian.

Facebook betalte helt nøjagtigt 4327 pund, godt 43.500 kr., i virksomhedsskat i 2014. Der er dog tale om en stigning i forhold til både 2013 og 2012, hvor Facebook slet ikke betalte selskabsskat.

Det populære sociale netværk hævder at have haft et underskud på knap 28,5 mio. pund, næsten 290 mio. kr., i 2014, men har alligevel fundet penge til at udbetale i gennemsnit 210.000 pund, mere end 2 mio. kr., i gennemsnitlig løn og bonus per medarbejder.

Ifølge Sunday Times kan det lade sig gøre ved, at Facebooks overskud bliver kanaliseret via Irland og Cayman-øerne, hvor skattesatsen for virksomheder er betydeligt lavere.

På verdensplan tjente Facebook 1,9 mia. pund, mere end 19 mia. kr., i 2014, og havde en omsætning i Storbritannien på knap 105 mio. pund, godt 1060 mio. kr.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

En talsmand for Facebook siger, at selskabet overholder skattelovgivningen i Storbritannien og i alle andre lande, hvor selskabet opererer.

Storbritanniens finansminister, George Osborne, har tidligere lovet at slå hårdt ned på skatteunddragelse ved at implementere et nyt regelsæt fra OECD, der er kommet i centrum for kampen mod skatteunddragelse i de senere år.