Fabriksbesøg gav storkunde

Et godt netværk og et vellykket fabriksbesøg. Sælger Kjeld Sørensen er ikke i tvivl om, hvad der har været hans største scoop i sin ti-årige lange karriere for containervirksomheden Micodan A/S.

Det skete helt tilfældigt. Alligevel glemmer den garvede sælger Kjeld Sørensen aldrig, hvordan han fik sit livs scoop. Og det var hverken smarte bemærkninger eller salgstricks han havde lært på et dyrt kursus, som skaffede ham den store bonus. Det var hans personlige netværk, som blev startskuddet til en storkunde.

- For seks år siden havde jeg en vognmand, som jeg i et stykke tid havde solgt containere til. Det var faktisk én af hans kunder, som havde hørt rygter om, at Novo Nordisk havde etableret et nyt selskab, kaldet Novo Nordisk Servicepartners, og han kendte chefen. De skulle bruge nogle containere til deres affald, og dét var vognmanden så rar at fortælle mig, siger Kjeld Sørensen, der straks så en mulighed for at få en stor kunde i nettet.

Men en så stor kunde som Novo Nordisk kan man ikke bare indgå en aftale med på to dage. Der skulle arbejdes langt hårdere, men Kjeld Sørensen lod sig ikke slå ud.

God kemi var altafgørendeHan fik etableret et møde med chefen for det nye selskab, og det viste sig at være en god idé.

- Kemien var der med det samme mellem os. Han havde hentet tre tilbud fra forskellige leverandører, som han så havde nogle krav til. Dem levede vi alle op til, så det var den gode kemi som var afgørende for, at han valgte os, siger Kjeld Sørensen.

Mødet varede tre timer, og i løbet af den tid blev Novo-chefen inviteret op og se Micodans fabrik. Han ville sikre sig, at containerne rent faktisk blev produceret i Danmark.

Besøget var så overbevisende, at Kjeld Sørensen omsider kunne føje Novo Nordisk til sit kundekartotek.

Lægger stadig penge i kassenI dag har Novo Nordisk solgt sit serviceselskab, men Micodan er stadig leverandør for den nye ejer. Den tidligere chef i selskabet har nu sin egen virksomhed og er stadig i stald hos Kjeld Sørensen.

- Vi er fortsat rigtig gode venner, og det betyder også, at han altid ringer til mig, hvis han skal bruge noget, som Micodan måske kunne levere. Han introducerer mig også til nye folk, for netværket er jo noget af det vigtigste, når man er sælger. Dét, og så de personlige egenskaber, som kan trænge igennem til selv de mest stivnakkede chefer, fortæller Kjeld Sørensen. Hans hverdag er i øvrigt mest præget af, at potentielle kunder selv ringer til firmet.

Micodan A/S blev etableret i 1965 og leverer affaldsbeholdere over en bred kam til både private og offentlige institutioner. Firmaet har 88 ansatte.