F Group ville af med Electric City

"Vi har ikke kunne gøre Electric City lønsomt - vi har tabt penge. Derfor har vi valgt at skille den del ud," siger adm. direktør i F Group Michael Kjær.

Elektronikkæden Electric City er en klods om benet på F Group, der har ønsket at skille sig af med den urentable forretning et stykke tid. Og da engelske Dixons, der i forvejen ejer 40 pct. af F Group, nikkede ja, var den sag afgjort. Aftalen blev skrevet under forleden.

"Vi ønsker at fokusere på det, som hedder Fona. På gadebutikkerne. Vi har ikke kunne gøre Electric City lønsomt. Derfor har vi valgt at skille den del ud og fokusere på det, vi er gode til," siger administrerende direktør i F Group Michael Kjær, der således bekræfter Business.dks oplysninger om salget af Electric City.

Hvor meget har I tabt på Electric City?

"Vi offentliggør ikke tabet."

Købet betyder, at Dixons, der ejer Elgiganten, ændrer navnet Electric City til Elgiganten. Michael Kjær har en forventning om, at Elgiganten er en god løsning for Electric City:

"Elgiganten er specialister på den type butikker," siger Michael Kjær og henviser til de store varehuse.

F Group kommer med salget af med en byrde. Skal der så ske noget nyt med Fona?

"Fona er inde i en fantastisk udvikling. Og det skal vi fortsætte. Der skal kræfterne sættes ind. Det er ikke sådan, at vi lancerer en ny plan for Fona. Vi fortsætter i det spor, vi har arbejdet i det sidste par år med et bredt sortiment at elektronik for familien Danmark - ikke mindst inden for musik og spil." '

I går fik medarbejderne beskeden om salget, der er blevet officielt i dag. Aftalen blev skrevet under af parterne forleden. F Group driver Electric City videre til 1. marts 2007, hvor overtagelsen sker.

Hvor lang tid har I ville skille jer af med Electric City?

"Det er et spørgsmål om, hvornår muligheden kommer."

Om medarbejderne i Electric City vil opleve ændringer eller nedskæringer fra marts, vil Michael Kjær ikke ind på. Det er et spørgsmål for Elgiganten, lyder meldingen.