Expan er købt af irsk byggekoncern

Betonvirksomheden Expan, der siden 2004 har været ejet af den nordiske kapitalfond Procuritas og en række mindre aktionærer, er blevet solgt. I fremtiden vil Expan, der er markedsførende inden for produktion af elementer i letbeton, indgå i CRH Denmark A/S som en selvstændig enhed sammen med Betonelement A/S, Dalton Betonelementer A/S, Betongruppen RBR A/S og Thermisol A/S.

- Expanhar igennem de seneste fire år været igennem en positiv udvikling, som har gjort det interessant for CRH at gå dybere ind i dette forretningsområde, som vi i forvejen er aktive inden for, siger adm. direktør i CRH Denmark, Claus Bering.

Også i Expan er der positive forventninger til de nye ejere.

- Vi har hele tiden vidst, at Expan inden for et overskueligt tidsrum skulle sælges. Vi er glade for at vores ejerforhold nu er blevet endeligt afklaret. Vi ser frem til i samarbejde med vores nye ejer at kunne fokusere 100 procent på vores kerneforretning og igennem CRH koncernen være med til at påvirke udviklingen af letbetonelementer i hele Europa, siger adm. direktør i Expan, Poul Kirkegaard, der fortsætter i den danske direktørstol med hovedsæde i Vejle.

Det bliver især på indkøbssiden, den nye konstellation vil have fordele.

I 2006 havde Expan, der beskæftiger 730 medarbejdere på syv fabrikker i Danmark og 90 medarbejdere på en fabrik i Tyskland, en omsætning på 800 mio. kr og et resultat før renter på 44,5 mio. kr.

CRH er en international koncern, der producerer og sælger byggematerialer primært i Europa og USA. Globalt beskæftiger koncernen omkring 80.000 medarbejdere på over 2.600 fabrikker i 27 lande. I 2006 havde CRH en omsætning på 140 mia. kr. med en indtjening før skat på cirka 12 mia. kr. lrs