Eurozonen: Tillidsindikatorer i stærkere fremgang end ventet

En stribe tillidsindikatorer fra eurozonen viste torsdag formiddag en stærkere udvikling end ventet og tegner et billede af en europæisk økonomi i bedring. Dog trækker et fald i forbrugertilliden ned i det samlede billede.

Eurozonen: Tillidsindikatorer i stærkere fremgang end ventet Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL ROLAND

Den økonomiske tillidsindikator steg i juli til 104,0 fra 103,5 måneden før. Økonomerne havde ventet et lille fald til 103,2, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Samtidig blev den indikator, der afspejler forretningsklimaet, forbedret med 0,25 point til plus 0,39, mens der her var estimeret mindre fremgang til plus 0,19 af økonomerne.

Indekset over industritilliden blev endvidere forbedret til minus 2,9 fra minus 3,4 måneden før. Her ventede økonomerne et uændret niveau. Endvidere steg servicetilliden til 8,9 fra 7,9, hvor estimatet blandt økonomerne var en mere marginal fremgang til 8,0.

Endelige viste en endelig opgørelse over forbrugertilliden et niveau på minus 7,1 i juli. Det var som ventet uændret i forhold til den første opgørelse og en forværring fra juni, da den blev opgjort til minus 5,6 pct.