Europæiske ministre i fælles front mod amerikansk skatteplan

Finansministrene i Europas fem største økonomier har i et brev til Det Hvide Hus udtrykt stor bekymring over den skattereform, som det republikanske parti prøver at forhandle igennem i Washington.

Finansministrene i Europas fem største økonomier har i et brev til Det Hvide Hus udtrykt stor bekymring over den skattereform, som det republikanske parti prøver at forhandle igennem i Washington. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE THEILER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra europæisk hold er frygten, at reformen kommer til at skade internationale handelsaftaler mellem Europa og USA.

Det skriver Financial Times.

I brevet udtrykker de fem ministre deres bekymring over, at skatteaftalen kan bruges til at give amerikanske firmaer uretmæssige skattefordele i forhold til deres europæiske konkurrenter.

»USA er vores allierede, og landet har ret til at indrette sit skattesystem præcis, som det ønsker det. Men det skal selvfølgelig være i overenstemmelse med gældende internationale regler,« siger den tyske finansminister, Peter Altmaier, til Financial Times.

Brevet er indtil videre blevet mødt med afdæmpede reaktioner fra Det Hvide Hus.

»Vi sætter pris på ministrenes henvendelse. Vi fortsætter vores tætte arbejde med Kongressen om at få reformen på plads,« siger en talsmand for Det Hvide Hus.