Europæiske banker indrømmer manipulation

Flere europæiske banker blev tirsdag idømt bøder på flere milliarder dollar, som skal dække de stigende omkostninger ved finansielle forseelser.

Deutsche Bank må nu også bøde for sin rolle i manipulation af valutamarkederne. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISI NIESNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er UBS og Deutsche Bank, der som de første banker indrømmer, at de har været involveret i manipulation med det udenlandske valutamarked, mens Rabobank har indgået et forlig på 1,1 mia. dollar om sin rolle i Libor-skandalen. Det skriver Financial Times.

»Som et led i vores Libor-afdækning har det været et krav at bankerne samarbejdede, ikke kun i forbindelse med Libor, men i forbindelse med alle toneangivende manipulationer af renter. Bankerne har været en vigtig kilde til information,« siger Mythili Raman fra det amerikanske justitsministerium, hvis nyeste afsløringer har været tilføjelser til de tidligere afsløringer fra bl.a. de britiske og schweiziskes myndigheder.

For Rabobank, der er blevet anklaget for manipulation med Libor-renten samt andre nøgletal gennem de seneste seks år, betød det, at formand Piet Moerland måtte træde tilbage som en del af forliget mellem banken og myndighederne. Myndighederne har kunnet afsløre, at mere end 500 ukorrekte dokumenter er blevet udstedt af Rabobank i et forsøg på at ændre Euribor og Libor-renten.

For UBS betyder det, at myndighederne har pålagt banken at lade den mængde af kapital som man holder som sikring mod sagsanlæg stige med 50 pct., mens Deutsche Bank har sat 1,2 mia. dollar til side til sagsanlæg.