Europæisk optimisme før rentemøde sendte KFX op

Aktiemarkedet KFX-indekset fulgte de positive takter, som i går vendte tilbage til de europæiske aktiemarkeder. DSV opjusterer forventningerne til hele året efter at have fremlagt et flot halvårsregnskab.

Efter et par dage med markante fald til de europæiske aktier, kom optimismen i går tilbage på markederne forud for det vigtige amerikanske rentemøde i går aftes efter børslukketid. Det danske KFX-indeks var blandt de mest stigende indeks i Europa og endte dangen i kurs 266,2 efter en stigning på 1,1 pct. Hovedindekset blev især trukket op af Novo Nordisk (+ 1,8 pct.) og A.P. Møller - Mærsks B-aktie (+ 1,4 pct.) på en dag, hvor kun tre KFX-selskaber lukkede i en lavere kurs. De positive tendenser i Europa kan dog hurtigt vende i dag, hvis Alan Greenspans tale ved rentemødet i aftes tolkes negativt.

Transportkoncernen DSV (+ 1,2 pct.) var i går i fokus som følge af offentliggørelsen af selskabet regnskab for første halvår af 2004. Regnskabet vidnede om en fremgang i omsætningen til 8,6 mia. kr. fra 8,2 mia. kr. sidste år justeret for salget af DSVs miljødivision. Driftsoverskuddet endte på 413 mio. kr. mod 322 mio. kr. sidste år. Som følge af fremgangen i første halvår, har DSVs ledelse opjusteret forventningerne til hele årets resultater. Omsætningen for 2004 ventes således nu at blive på 17,8 mia. kr. mens driftsresultatet ventes at ende på 850 mio. kr. Tidligere var forventet en årsomsætning på 17,1 mia. kr. og et driftsresultat på 746 mio. kr.

Danske Bank (+ 0,2 pct.) har valgt at nedjustere anbefalingen på Vestas (- 0,3 pct.) oven på selskabets nedjustering af årsforventningerne mandag. Således anbefaler banken nu »hold« mod tidligere »køb« på det danske vindmølleselskab. Danske Bank vurderer, at risikoen forbundet med Vestas synes stor såvel politisk som i forbindelse med udviklingen af selskabet efter fusionen med NEG Micon.

TDC (+ 1,2 pct.) bekræftede i går, at selskabet har indgået en eksklusiv »brand« licensaftale med den engelske koncern easyGroup. Aftalen giver TDC mulighed for, at benytte easy-brandet i forbindelse med udbud af mobiltelefoni i 12 europæiske lande. Og allerede til efteråret vil det danske teleselskab satse på, at lancere et mobilselskab med easy-brandet i England. Den engelske satsning forventes baseret på det i forvejen TDC-ejede Telmore-koncept, som er et webbaseret lavprisselskab.

Jyske Bank (+ 1,4 pct.) har opjusteret Lundbeck (+ 1,1 pct.) fra det negative »sælg« til det mindre negative »reducer« i forbindelse med en kommentar forud for selskabets regnskab d. 17 august. Opjusteringen følger hovedsaglig udfra den seneste tids kursfald i Lundbeck-aktien.

Trods den generelle optimisme i går måtte SAS (- 1,7 pct.) end tur ned, da olieprisen fortsat ligger i et rekordhøjt niveau.