Europa opfordrer Kina til at doppe virksomhedskontrol

Europæiske repræsentanter for erhvervslivet beskylder de kinesiske myndigheder for uretfærdigt behandling af udenlandske selskaber i en række nyere undersøgelser om monopol og korruption.

Europæiske repræsentanter for erhvervslivet beskylder de kinesiske myndigheder for uretfærdigt behandling af udenlandske selskaber Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Davide Cucino, der er formand for det 1700-medlemmer store EU-handelskammer i Kina opfordrer til »en stor afgivelse af politisk kontrol over erhvervsklimaet« i Kina og siger, at markedskræfterne kun vil blive styrket, hvis regeringen dropper sin »over-dominerende rolle«.

»Der er en fundamental og ideologisk opfattelse (blandt kinesiske embedsmænd) om, at vi er nødt til at blive behandlet som udlændinge - at vi er nødt til at blive behandlet forskelligt,« siger Cucino.

En række prominente kinesiske virksomheder og organisationer - som for eksempel gigant-bygherren Zhang Xin - har ligeledes udtrykt bekymringer de seneste uger om, at der er behov for en mere lige behandling af private virksomheder.