Euronext på banen i kamp om Londons børs

Selv om London Stock Exchange i sidste uge afviste et tilbud fra Deutche Börse, har Euronext meldt sig som konkurrent til at få fingre i den britiske børs.

Læs mere
Fold sammen
LONDON:

Det blev til et høfligt nein danke, da børsen i Frankfurt i sidste uge var på frierfødder i London med et tilbud om overtagelse, der fik aktien i London Stock Exchange (LSE) til at stige med godt 25 procent.

Trods et tilbud om at betale over fem pund per aktie, svarende til mere end 1,3 mia. pund (ca. 14 mia. kr.) sagde LSE nej tak til det tyske tilbud, fordi det var for lavt og fordi det, efter briternes mening, kunne komme i karambolage med europæiske konkurrenceregler.

Men London-børsen smækkede ikke døren helt i for en overtagelse og meddelte, at forhandlingerne med Frankfurt fortsatte.

I går så det ud som om, den taktik kunne betale sig, da giganten Euronext meldte sig som ny rival om London-børsens gunst. Ifølge LSE er forhandlingerne stadig på et meget tidligt stadie, men alene meddelelsen om Euronexts interesse gav aktien i LSE yderligere et nøk op ad på omkring fem procent.

I forhold til Deutche Börse har tilbuddet fra Euronext klare fordele for London-børsen. Euronext er allerede etableret i London via sit køb af den britiske børs for futures og optioner Liffe i 2001, de driver desuden børserne i Amsterdam, Paris og Lissabon.

Stor konkurrence
Ifølge flere britiske aviser har LSEs administrerende direktør Clara Furse været i forhandlinger med sin kollega i Euronext Jean Francois om en eventuel overtagelse, men ingen af de to selskaber er parate til at afsløre detaljer om et eventuelt bud på LSE. I mellemtiden understregede briterne, at forhandlingerne med Deutche Börse i Frankfurt stadig fortsætter.

Eksperter venter nu, at der kan udbryde en større konkurrence om hvem, der kan få adgang til børsen i det, der stadig regnes for Europas finansielle centrum.

Deutche Börse forsøgte allerede i 2000 at få en fusion med briterne på plads, men for fire år siden blev buddet forpurret på grund af et tilbud fra svenske OM Group, der blandt andet driver børsen i Stockholm.