Eurogruppens formand skulle have modtaget brevbombe

Det var Den Europæiske Centralbank og to højtstående personer i EU-systemet, som skulle have modtaget en af de pakker, som græsk politi mandag forhindrede i at blive sendt videre fra et postcenter i Athen.

Det skriver AFP og Reuters.

Ved hjælp af sikkerhedsskannere og specialtrænede hunde lykkedes det græsk politi at få fat i otte mistænkelige pakker, som skulle have været sendt til adresser rundt om i Europa.

Ud over en pakke stilet til et uspecificeret kontor i centralbanken fandt myndighederne en pakke adresseret til Klaus Regling, som er direktør for eurolandenes permanente redningsfond, ESM, og til Jeroen Dijsselbloem, Hollands finansminister og chef for eurogruppen.

- Jeg kan bekræfte, at Dijsselbloem var målet for en mail-bombe, siger talsmand Coen Gelinck til AFP.

Indsatsen for at spore og bremse mistænkelige pakker blev sat i gang, efter at der blev fundet rester af græske frimærker på en pakke med sprængstof, som var sendt til Den Internationale Valutafond (IMF) i Paris.

En direktionsassistent fik mindre skader på hænderne og i ansigtet, da hun torsdag åbnede pakken på IMF's kontor i Paris.

En kilde tæt på efterforskningen i Paris har oplyst, at bomben bestod af to rør med krudt og en elektrisk udløser.

En græsk politikilde sagde mandag, at de otte yderligere pakker var blevet skannet, og de viste sig at "indeholde en tilsvarende mekanisme".

En græsk oprørsgruppe, der i 2010 sendte brevbomber til andre landes ambassader i Athen og til europæiske ledere, menes at stå bag brevbomben stilet til IMF i sidste uge.

Grækere har i årevis protesteret og demonstreret mod netop IMF, som har stillet krav om højere skatter og ringere pensionsvilkår til gengæld for store lånepakker til det gældsplagede land.

/ritzau/